Georgi Yevgeneviç Lvov, Rus toplumsal reformcu ve devlet adamı, 1917 Şubat Devrimi sırasında kurulan geçici hükümetin ilk başbakanıdır (d. 2 Kasım 1861, Popovka, Tula yakınları, Rus Çarlığı – ö. 7 Mart 1925, Paris, Fransa).
Soylu bir aileden gelen Lvov, Moskova Üniversitesi’nden hukuk diploması aldı. 1893’e değin kamu görevlisi olarak çalıştı. Bu tarihte istifa ederek Tula zemstvo’sunun (yerel meclis) üyesi oldu. 1904-05 Rus Japon Savaşı sırasında Uzakdoğu’da gönüllü yardım etkinlikleri örgütledi. 1905’te yeni kurulan liberal eğitimli Anayasacı Demokrat Parti’ye (Kadetler) katıldı. Mayıs 1906’da toplanan birinci Duma’ya (Devlet Meclisi) seçildi ve bir bakanlık görevine aday gösterildi.
I. Dünya Savaşı sırasında Tüm Rusya Zemstvoları Birliği başkanı (1914), ayrıca hastalarla yaralılara yardım eden ve orduya malzeme sağlayan Zemgor’un (Zemstvolar ve Kentler Birliği; 1915) önderlerinden biri oldu. Çarlık hükümetinin düşmesi üzerine 15 Mart 1917’de kurulan geçici hükümette başbakanlığı ve içişleri bakanlığını üstlendi. Başbakanlığı sonradan Çar II. Nikolay tarafından da onaylandı.
Önce tümüyle liberallerden oluşan hükümete 18 Mayıs’ta ılımlı sosyalistler de katıldı. Hükümet halkın gittikçe genişleyen köklü istemlerine yanıt getiremedi. Lvov devrimci güçlerin hükümete karşı düzenlediği büyük bir gösterinin ardından 20 Temmuz’da istifa etti. Yerine Aleksandr Kerenski başbakan oldu. Bolşeviklerin Ekim Devrimi ile iktidarı ele geçirmesinden sonra tutuklanan Lvov daha sonra yurtdışına kaçtı ve sonunda Paris’e yerleşti.
1917’de toplanan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Milli Şürası’nca Başkan seçilen siyaset adamı, yazar.